Succesvolle integrale controle panden Hilversum-Oost

Gisteren zijn twee panden bezocht in Hilversum-Oost door gemeente, politie, douane en diverse andere interne en externe partners voor een integrale controle.

Hierbij werden diverse strafbare feiten aangetroffen en is één arrestatie verricht. Burgemeester Pieter Broertjes: "Integrale acties als deze maken Hilversum weer een stuk veiliger. Wij blijven hiermee doorgaan om zo de ondermijning in onze stad een halt toe te roepen."

Vuurwapen en druggerelateerde goederen

De panden zijn gelegen aan de Kleine Drift en Stationsstraat. Het ging om controle van wet- en regelgeving op het gebied van openbare orde en (algemene) veiligheid, zoals criminele uitbuiting, seksuele uitbuiting, drugscriminaliteit en witwassen. Er werd een vuurwapen en verschillende druggerelateerde goederen aangetroffen. Eén persoon is aangehouden. De burgemeester overweegt bestuurlijke maatregelen tegen de eigenaar van de panden.

Onderwereld en bovenwereld verstrengeld

Mogelijk is hier sprake van 'ondermijning'. Er is sprake van ondermijning wanneer de bovenwereld en de onderwereld met elkaar verweven worden. Criminelen gebruiken bedrijfspanden of woningen voor illegale activiteiten, zoals de handel in drugs of de productie ervan. Met alle gevolgen van dien voor de veiligheid van onze inwoners.

Slagvaardige overheid tegen ondermijning

De gemeenten, douane en diverse andere overheidsorganisaties voeren deze controles gezamenlijk uit, daarbij ondersteund door de politie voor de handhaving van de openbare orde en veiligheid. De samenwerking onder het RIEC-convenant (Regionaal Informatie- en Expertise Centrum) maakt het mogelijk de verschillende gegevens die tijdens de controle worden opgehaald naast elkaar te leggen. Daardoor ontstaat een vollediger beeld en kan de overheid uiteindelijk slagvaardiger optreden. Ook krijgt de overheid met zo’n actie beter zicht op de activiteiten van de ondernemingen, bezoekers en toeleveranciers.

Contact

Tijdens de controle zijn buurtbewoners met flyers geïnformeerd. Mochten inwoners naar aanleiding van deze integrale controle contact willen of misschien wel meer informatie hebben, dan kunnen zij op verschillende manieren contact opnemen.

Gemeente Hilversum: veilig@hilversum.nl of 14035 (vragen naar Openbare Orde en Veiligheid).

Politie: 0900 - 8844 (vragen naar de wijkagenten). Spoed? Bel 112!

Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000 of via website www.meldmisdaadanoniem.nl


Onze Ambassadeurs