Avondklok verlengt

Geschreven door Lucas Antonides

Kabinet gaat avondklok verlengen tot 2 maart

De avondklokmaatregel wordt verlengd tot en met dinsdag 2 maart. Dat melden De Telegraaf en de NOS. Nog ruim drie weken lang mag niemand na 21.00 uur de straat op zonder een geldige reden.

De maatregel zal daardoor gelijk lopen aan de rest van de coronamaatregelen, zoals de sluiting van de horeca en winkels die niet-essentiële spullen verkopen. Ook die gelden tot en met 2 maart. Als de besmettingscijfers daar aanleiding toe geven, kan de avondklok, net als andere maatregelen, wel eerder ingetrokken worden.

Het demissionaire kabinet zal de verlenging van de avondklok naar verwachting maandagmiddag bekendmaken. Volgens de NOS zal er dan ook iets gezegd worden over de toenemende wens om schaatswedstrijden op natuurijs te houden.

De avondklok ging in op zaterdag 23 januari en zou tenminste gaan gelden tot woensdagochtend 10 februari om 04.30 uur.
Onze Ambassadeurs