Gerard Kuipers benoemd als wethouder Hilversum

Geschreven door Redactie

Donderdagavond 16 april is de heer Gerard Kuipers (D66) benoemd als wethouder van Hilversum. De heer Kuipers volgt hiermee de heer Jaeger op, die op 5 maart jl. zijn werkzaamheden als wethouder heeft beëindigd. 

De gemeenteraad stemde schriftelijk over de benoeming. Vanwege de geldende corona maatregelen ontvingen de raadsleden per post een stembriefje. Na beraadslaging op 15 april kon er gestemd worden. Op 16 april reed de bode van de gemeente Hilversum een ronde langs de raadsleden met een gesloten stembus. Ieder raadslid deed hier een stembriefje in. Tijdens de digitale raadsvergadering op dezelfde avond maakte raadslid Ria de Jong als voorzitter van het stembureau de uitslag van de stemming bekend. 

De raad stemde in met de tijdsbestedingsnorm. Een ontheffing van het woonplaatsvereiste is nodig omdat de heer Kuipers in Zandvoort woont. Ook hier stemde de raad mee in.


Onze Ambassadeurs