Hoe bespaar je geld tijdens de feestdagen?

Geschreven door Redactie

De maand december is aangebroken en wordt ook vaak de duurste maand genoemd, omdat daarin Sinterklaas en kerst vallen. En tijdens deze feestdagen geven mensen veel uit.

Hier zijn een paar tips hoe je geld bespaart tijdens de maand december :

Maak voor jezelf een lijstje

In de maand december worden de winkels extra gezellig ingericht om je te verleiden zodat je iets gaat kopen, maar als je van tevoren een lijstje maakt voor de cadeautjes die je wilt geven en de boodschappen die nodig hebt dan bespaar je veel geld. Het helpt ook om van tevoren een budget vast te stellen.

Let op de uitverkoop

Na de feestdagen, in januari, is er meestal uitverkoop. Vlak na december niet zo verstandig om aan die verleiding toe te geven.

Hou je abonnementen bij

Mensen vergeten vaak dat ze nog een abonnement hebben op een tijdschrift of een krant. Zeg lidmaatschappen op als je ze niet meer gebruikt. Kijk ook goed naar je abonnement voor televisie, internet en telefoon. Vaak is het voordeliger om alles in één pakket te stoppen.Onze Ambassadeurs