Groen dak op parkeergarage Gooische Brink

Het dak van parkeergarage Gooische Brink is volledig vernieuwd.

De kunststof golfplaten die er eerst op lagen, zijn vervangen door een sedumdak. Nu is er nog niet veel te zien, maar over een tijdje is het een prachtig groen dak. Gemeente Hilversum heeft het sedumdak laten plaatsen om wateroverlast te verminderen, hittestress te voorkomen en te zorgen voor meer groen.
 
"Dit groene dak past goed binnen het groenbeleid van de gemeente", aldus wethouder Bart Heller (Groen). "Een groen dak draagt bij aan het vergroten van de binnenstedelijke biodiversiteit en zorgt voor meer leefgebied voor kleine dieren, zoals vogels en vlinders. Ook zorgt het sedumdak voor een koele plek in de stad. Daarnaast vermindert een groen dak wateroverlast, doordat het regenwater vasthoudt en zo het rioolstelsel minder snel overbelast. Ook voor de bewoners rondom het dak heeft het groene dak voordelen: zij krijgen een beter uitzicht en hebben minder last van licht ‘s nachts."

Eerste groene dak

Het dak van de parkeergarage Gooische Brink is het eerste dak waar de gemeente een sedumdak plaatst. Er is voor dit dak gekozen omdat de kunststof golfplaten die op het dak lagen aan het einde van hun levensduur waren. Dit was een natuurlijk moment om het dak te vervangen, en daarbij voor een milieuvriendelijker en duurzamer dak te kiezen.

Onze Ambassadeurs