Hilversumse wijk heeft nu zeven aed's

Geschreven door Beau de Lange wendels

De Hilversumse wijk heeft er een jaar lang samen voor gespaard en nu hangen ze er: De Hilversumse Meent heeft zeven nieuwe aed's. De wijk heeft nu een dekkend netwerk van aed's. 

De Hilversumse wijk had geen goed aed-netwerk. En dat was een probleem, vonden bewoners. Eén derde van de buurt is ouder dan 65 jaar. Dat zorgt ervoor dat mensen een grotere kans hebben op hartproblemen. Een aed kan levens redden.

Het aed-netwerk werd zaterdag onthuld door burgemeester Pieter Broertjes. Die noemt het 'enorm belangrijk' dat er snel een aed beschikbaar is voor iedereen die een hartstilstand krijgt.

Buurthulpverleners

De aed's hangen nu verdeeld over de wijk, zodat de aed snel opgehaald kan worden in geval van een noodsituatie en een hulpverlener bovendien ook nog eens snel kan helpen.

Het blijft niet alleen bij de aed's. De buurt wil ook het netwerk van buurthulpverleners versterken, de mensen die weten hoe ze iemand kunnen reanimeren met behulp van een aed. De buurt hoopt dat potentiële hulpverleners zich melden, zodat er altijd hulp beschikbaar is.Onze Ambassadeurs