Burgemeester Broertjes van Hilversum ziet dat draagvlak maatrelen afneemt

Geschreven door Redactie

Burgemeester Broertjes van Hilversum heeft gezegd, dat het draagvlak voor de coronamaatregelen door het naderende zomerweer snel afneemt. De avondklok verschuiven naar 22:00 uur is absoluut onvoldoende, zegt hij.

Gisteren werd bekend, dat de geldende coronamaatregelen voorlopig van kracht blijven. Dat betekent dat de horeca en hoger onderwijs nog altijd gesloten blijven, winkelen alleen op afspraak kan en mensen thuis ontvangen zeer beperkt blijft.

"De besmettingen nemen toe, omdat er ook veel meer getest wordt. Ook zijn steeds meer kwetsbare groepen gevaccineerd. Ik heb zorgen over de balans tussen gezondheidsrisico's en maatschappelijke en economische gevolgen, waar we ook de volgende generatie mee gaan opzadelen", aldus Broertjes.

Hij pleit er daarom voor dat ook wordt gekeken naar de maatschappelijke en economische gevolgen. "Ik betreur het dat er nu geen ruimte is gevonden om te versoepelen."Onze Ambassadeurs