Weesp geeft terrassen meer ruimte

Geschreven door Redactie

De Weesper horeca mag vanaf maandag weer beperkt open. Om te kunnen voldoen aan de coronamaatregelen geeft de gemeente Weesp horecagelegenheden met een terras meer ruimte. Deze ruimte bestaat zowel uit de mogelijkheid tot het uitbreiden van de oppervlakte van het terras als uit ruimere openingstijden. 

 
Op deze manier wil de gemeente horecaondernemers steunen in het opvangen van de financiële tegenvallers die voortvloeien uit de coronamaatregelen. Horecagelegenheden mogen, na een overleg met hun buren, de terrassen over een bredere oppervlakte uitstallen dan normaal het geval is. Door de anderhalve meter maatregel is er meer ruimte per tafel nodig. De gemeente gaat er vanuit dat horecagelegenheden en hun buren hier samen een geschikte oplossing voor vinden. 

Openingstijden 


Terrassen mogen in weekenden nu tot middernacht open blijven. De reguliere regelgeving gebiedt  terrassen om 23.00 uur sluiten. Dit extra uur op drukke dagen moet bijdragen aan meer omzet. Ondernemers hebben deze omzet hard nodig om het hoofd boven water te houden. Ook blijven de terrassen langer in het jaar open. De terrassen hoeven nu niet op 17 oktober te sluiten, maar pas op 31 oktober. 
Voor het openen van de terrassen volgt de Weesper horeca het protocol dat is opgesteld door Koninklijke Horeca Nederland. Opsporingsambtenaren van de gemeente Weesp zullen er op toezien dat dit protocol wordt nageleefd.

Onze Ambassadeurs