Hoe spaar je geld als tiener?

Geschreven door Redactie

Of je nu wilt sparen voor je opleiding, je toekomstige auto of een nieuw paar schoenen, je zult moeten leren hoe je geld kunt sparen.

Het uitdagende deel is om dit daadwerkelijk te doen, vooral als tiener. Maar hoe meer je het wilt, hoe makkelijker het wordt. 

Hoeveel wil je sparen. Geld sparen is een stuk makkelijker als je een bepaald bedrag in gedachten hebt. Dan moet je gaan kiezen hoeveel je apart wilt leggen per maand of week. Als je geen beslissing kunt nemen over een vast bedrag, spaar dan gewoon ongeveer de helft van het bedrag dat je verdient of krijgt. Bijvoorbeeld, als je vandaag €10 verdient, zet dan €5 opzij als spaargeld.

Waarvoor wil je sparen. Schrijf op wat je al heel lang wilt hebben, samen met de prijs. Onthoud goed wat je wilt en ga er voor werken, taken doen of de buren helpen. Als je telkens ziet wat je hebt geschreven dan motiveert dat om er nog harder voor te werken. 

Bewaar het goed. Je moet het eigenlijk gewoon verstoppen voor jezelf om niet snel in de verleiding te komen. Als je het op je bank hebt staan, vraag dan aan je ouders of hun het voor je apart willen bewaren. Dan kan je het niet terug overmaken naar jezelf. Je kan ook je ouders je spaarpot laten verstoppen. Op die manier zal je eerst je ouders moeten vragen voor je het geld kunt besteden.

Onze Ambassadeurs