Hilversummers in actie tegen wangedrag in het verkeer

Geschreven door Redactie

‘Rustig aan, we wonen hier allemaal! Deze slogan komt van de gemeente Hilversum, de politie Gooi en Vechtstreek, automobilisten en andere weggebruikers. Ze roepen z.g. verkeershufters opnieuw op om hun gedrag in het verkeer aan te passen.

Het gaat om een herhalingscampagne die tot en met 12 april duurt.

Wethouder Annette Wolthers (Verkeer) zegt “De campagne laat op een positieve manier zien hoe omstanders huftergedrag in het verkeer ervaren en dat rustig rijgedrag wordt gewaardeerd. Dit keer betrekken we ook de basisscholen en sportverenigingen erbij. Juist op deze plekken, waar vaak veel jonge kinderen zijn, is rustig rijgedrag heel belangrijk.”

De Montessorischool Centrum heeft al een voorzet gedaan. De leerlingen van groep 6, 7 en 8 ontwierpen zelf verkeersborden die de komende twee weken te zien zijn op een groot billboard op het Marktplein. Een belangrijk onderdeel van de campagne is de ‘rustig aan baan’. Met snelheidsdisplays, graffiti op het asfalt en borden langs de weg wordt automobilisten gevraagd op te passen niet te scheuren en niet te toeteren.

Ook op social media wordt aandacht besteed aan wat ‘normaal’ rijgedrag is. Voor bewoners liggen gratis campagneposters klaar op het Raadhuis. Meer info op: laatjehoren@hilversum.nl.













Onze Ambassadeurs