Voedselbank Gooi en Omstreken krijgt eenmalige subsidie van € 34.400

Geschreven door Redactie

Het college van B en W kent een eenmalige subsidie van € 34.400 toe aan de Voedselbank Gooi en Omstreken voor acht weken voor het verstrekken van voedselpakketten in Hilversum. De Voedselbank Gooi en Omstreken had de gemeente om hulp gevraagd om de uitgifte van voedsel voor de inwoners te waarborgen. Het verkrijgen van met name houdbaar voedsel is op dit moment een probleem, en er is extra budget nodig om voedsel in te kopen en de pakketten aan te vullen.

Wethouder Annette Wolthers (Werk en inkomen): “Natuurlijk wil de gemeente in deze moeilijke tijd bijspringen. Wij waarderen het werk van de Voedselbank zeer. De Voedselbank is altijd van essentieel belang voor de gezinnen die wekelijks worden voorzien van een voedselpakket, maar dat wordt door deze crisis nog eens extra zichtbaar. Graag wil ik namens het college ook de vrijwilligers bedanken die ondanks alles de Voedselbank draaiende houden.”

Hilversum financiert de helft van het benodigde bedrag, namelijk € 4.300 per week. Het gaat om de periode van 6 april tot en met 31 mei. De andere helft wordt gefinancierd door andere partijen, en hiermee komt de Voedselbank uit.

Onze Ambassadeurs