Help eenzame ouderen tijdens de coronacrisis

Geschreven door Redactie

Ouderen zijn tijdens de coronacrisis een kwetsbare doelgroep, niet alleen vanwege gezondheidsrisico’s, maar ook omdat meer eenzaamheid dreigt te ontstaan. ​​​​​​​Er zijn verschillende initiatieven om ervoor te zorgen dat ouderen contacten houden en praktische hulp krijgen. Zie de website eentegeneenzaamheid.nl/houdcontact

Contact op afstand 

Nu een persoonlijk bezoekje aan ouderen niet altijd mogelijk is, is contact op afstand waardevol. Zoals een kaartje sturen of een telefoontje. Laat van je horen. Of misschien juist wat vaker. 

Stuur een kaartje 

Een kaartje sturen kan bijvoorbeeld via cor.omapost.nl​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​. Het Nationaal Ouderenfonds​​​​​​​ brengt ‘schrijfmaatjes’ bij elkaar, net als Postmaatje. Bij Stichting Kletsmajoor​​​​​​​ kun je een gratis ‘pen pakket’ krijgen om van je opa, oma, buurman of buurvrouw een penvriend(in) te maken. 

Maak een persoonlijke videoboodschap 

Op de website van ANBO kan je een videoboodschap inspreken. 

Bellen met ouderen 

Op kro-ncrv.nl/corona kun je je gegevens achterlaten als je iemand wilt bellen of als je het leuk vindt door iemand gebeld te worden. Ook bij de Zilverlijn van het Nationaal Ouderenfonds kun je je opgeven als vrijwilliger of om gebeld te worden. 

Digitale vaardigheid 

Leren skypen met de kleinkinderen, samen foto’s bekijken of handige apps leren gebruiken. Ouderen leren het via welkomonline.nl​​​​​​​.

Onze Ambassadeurs