Statiegeld op kleine plastic fles

Geschreven door Redactie

Het statiegeld op een kleine plastic fles moet minstens 15 cent worden.

Uit onderzoek is gebleken dat het statiegeld op een kleine plastic fles minstens 15 cent moet worden. Fabrikanten zullen verplicht het woord statiegeldfles op de flesjes moeten zetten.

Komend voorjaar zal staatssecretaris Van Veldhoven (Milieu) beslissen of het plan doorgaat. Het doel is om de industrie erin te laten slagen het aantal kleine flessen in zwerfafval te verminderen met 70 tot 90 procent en ten minste 90 procent zal gerecycled moeten worden. Als dit niet lukt is invoering pas per voorjaar 2021 een feit.

Voor kleine flesjes tot 1 liter zal 15 cent in rekening worden gebracht en voor flessen van 1 tot 3 liter blijft dit bedrag 25 cent. Dezelfde bedragen krijgen mensen terug na het inleveren van de lege flessen. 

Onze Ambassadeurs