Huizen knokt door tegen omstreden hoogbouw

Geschreven door Redactie

Huizen gaat tot het uiterste om te voorkomen dat er vlak over de grens met Gooise Meren een metershoge woontoren gebouwd gaat worden. Die zou niet passen tussen de natuur en de leefomgeving van een aangrenzende wijk in Huizen.

De woontoren moet komen op een stuk groen bij de Huizer Driftweg, net over de grens met Gooise Meren. Bewoners van de Huizer wijk wisten daar lange tijd niets van. Dat kwam omdat niet Huizen maar Gooise Meren de vergunningsaanvraag behandelt.

Het eerste plan betrof de bouw van een 33 meter hoge woontoren van tien verdiepingen met 37 woningen. Volgens de buurt paste dat plan niet bij de natuur en verpestte het ook het uitzicht. Nog los van het lawaai van bouwverkeer.

Toen besloot de projectontwikkelaar om met nog twee alternatieven te komen, maar ook die stuitten op verzet. Het ene plan was qua oppervlakte wel kleiner, maar ook nog eens tien meter hoger.

Het andere plan zou volgens de ontwikkelaar voldoen aan alle regels maar de buurt bestrijdt dat ook. Volgens de bewoners zou er volgens het bestemmingsplan alleen een statig en veel kleinschaliger landhuis mogen worden gebouwd.
Onze Ambassadeurs