Natuurmonumenten opent toegankelijke route 'Rondje Spiegelplas'

Geschreven door Redactie

De natuur is voor iedereen, daarom vindt Natuurmonumenten het belangrijk dat iedereen ervan kan genieten. In de afgelopen jaren heeft Natuurmonumenten routes door het hele land toegankelijk gemaakt voor wandelaars en voor mensen met een rolstoel, scootmobiel of kinderwagen.

In de Week van de Toegankelijkheid, op woensdag 9 oktober om 14:00 uur, wordt de toegankelijke route 'Rondje Spiegelplas' geopend. Dat doen we door het organiseren van een korte wandeling met de boswachter én een OERRR-parcours voor kinderen.

Herfstwandeling met de boswachter 

Ga op woensdag 9 oktober op pad langs de Spiegelplas. Onze boswachter neemt je mee langs een deel van de route (2km) en vertelt je van alles over de natuur in de herfst. De Spiegelplas is een favoriete stek voor duizenden watervogels, zoals nonnetjes, brilduikers en krooneenden. Samen met de boswachter ga je kijken welke vogels in de herfst op deze plas vertoeven. Tijdens de wandeling kom je langs een demonstratie van de off-road rolstoel van Stichting Onbegrensd Avontuur. Wie wil mag deze rolstoel zelf uitproberen!

OERRR-parcours  

Voor kinderen tussen de 3 en 10 jaar heeft de boswachter een spannend en toegankelijk OERRR-parcours uitgezet. Met OERRR beleef je de leukste avonturen in de natuur. En je ontdekt hoe je de natuur en dieren kunt helpen. Uiteraard zijn jouw ouders ook welkom om aan te sluiten. Als je het parcours helemaal hebt doorlopen, krijg je van Natuurmonumenten een leuke OERRR-beloning.

Toegankelijk pad 

Om het betonnen Googpad toegankelijk te maken heeft Natuurmonumenten op belangrijke punten het pad opnieuw geasfalteerd of bijgewerkt. Daarnaast heeft Natuurmonumenten op drie verschillende locaties speciale seniorenbankjes geplaatst. Naast deze bankjes is bovendien genoeg ruimte voor het plaatsen van een rolstoel of scootmobiel. Ook het uitkijkpunt Ankeveense Plassen is aangepast: nu kunnen ook mensen in een rolstoel of scootmobiel genieten van het unieke uitzicht.

Zin om op pad te gaan? 

Je kunt gratis deelnemen aan de herfstwandeling of het OERRR-parcours. Er is een beperkt aantal tickets beschikbaar, dus meld je snel aan via de website: www.nm.nl/rondje-spiegelplas of www.nm.nl/parcours-spiegelplas. Vóórdat de activiteiten van start gaan is er nog een feestelijk momentje met koffie/thee/limo en iets lekkers. We starten bij parkeerplaats De Kooi in Nederhorst den Berg. Hier zijn gehandicaptenparkeerplaatsen en een rolstoeltoegankelijk toilet aanwezig.

Week van de Toegankelijkheid 

Onbeperkt genieten van de natuur? In de Week van de Toegankelijkheid organiseren de boswachters van Natuurmonumenten op meer dan 20 locaties activiteiten voor mensen met een beperking. Bekijk alle activiteiten op: www.natuurmonumenten.nl/de-natuur-in-zonder-drempels.

Foto gemaakt door: Gerke van de Hoef.Onze Ambassadeurs