Bomenkap Fort Uitermeer vandaag begonnen

Geschreven door Redactie

Natuurmonumenten start vandaag met het kappen van een aantal bomen rond het Fort Uitermeer. De bomen staan aan de rand van de ’s-Gravelandsche Vaart en zijn een gevaar voor de bezoekers en de cultuurhistorische gebouwen aldaar.

Het gaat om bomen die aan het aftakelen zijn en waarmee je maar beter geen risico kunt nemen. Maar een gezonde groep populieren op de hoek van het fort blijft staan.

Niet alleen voor de bezoekers vormen de bomen een gevaar. “Op het terrein van het fort staan oude plofhuisjes uit de tijd van de Koude Oorlog. Deze cultuurhistorische bouwwerken deden dienst als munitieopslagplaats. Als het dan mis ging, zouden de muren blijven staan en werd alleen het dak eraf geblazen.

Een natuurstichting in Weesp had bezwaar gemaakt en een rechtszaak aangespannen. Dat zorgde sowieso voor flinke vertragigng. Maar de Provincie Noord-Holland en de Raad van State staan achter de bomenkap.

Op de plaatsen waar de bomen verdwijnen, komen meidoorns en sleedoorns terug, die  zeer aantrekkelijk zijn voor vele soorten dieren. De werkzaamheden worden in het voorjaar afgerond. 








Onze Ambassadeurs