Waarom zou je nog verpakkingen kopen?

Geschreven door Redactie

Niemand houdt van afval. Toch zitten de meeste producten in onze voorraadkast in plastic wegwerpverpakkingen. In totaal kopen we in Nederland 26 miljard plastic voedselverpakkingen per jaar, bijna 3.300 per huishouden. Dat is nergens voor nodig. Pieter Pot is op een missie om boodschappen verpakkingsvrij te maken.

Meld je aan om een account te maken. Met een account kan je bestellen én houden ze je op de hoogte van alle leuke Pieter Pot nieuwtjes! Kijk rond op de website en bestel je eerste verpakkingsvrije producten. Daarbij kies je zelf het bezorgmoment uit. Eén van de belangrijkste kenmerken van hun circulaire service is het statiegeldsysteem. Zo blijven de potten circuleren en maken ze zoveel mogelijk impact.Na het plaatsen van je eerste bestelling krijg je de gevulde potten in juten tassen thuis bezorgd door een bezorgpartner. De tassen met potten worden getransporteerd in een bezorgbox. Deze bezorgbox is onderdeel van de circulaire oplossing, want in deze bezorgbox neemt de bezorgpartner jouw lege potten ook weer mee terug. De busjes zijn deelvervoer en rijden een optimale route door de buurt. Ze rijden dus niet exclusief voor Pieter Pot, wat ervoor zorgt dat jouw boodschappen zo duurzaam mogelijk thuis worden bezorgd. De bezorgpartner neemt de lege potten mee terug wanneer je volgende bestelling wordt bezorgd. Ze vragen je ook om de potten niet alvast thuis te wassen, zodat er zo min mogelijk water bij het proces komt kijken. Zij wassen alle geretourneerde potten in de ‘wasstraat’ om de hoek van één van de locaties waar ze de potten opnieuw vullen. Spectaculair circulair, toch?

www.pieter-pot.nlOnze Ambassadeurs