Gezonde late night snacks

Door het snelle en hectische moderne leven is het voor ons heel gewoon geworden om tot diep in de nacht op te blijven.

In alle gevallen is het heel gewoon dat we op een bepaald moment honger hebben. Als gevolg hiervan eten we snacks, waarvan de meeste koekjes en andere calorierijke producten zijn.

Hoewel deze gewoonte misschien niet meteen resultaten laat zien, maar in de loop van de tijd veel gezondheidsproblemen veroorzaakt. Het is dus erg belangrijk om in de gaten te houden wat we eten terwijl we 's avonds laat werken. Hier is een blik op enkele gezonde late-night-snacks.

Een kleine banaan gedoopt in een eetlepel ongezoete amandelboter is een lekker tussendoortje dat je zelfs kan helpen slapen. Bananen zijn een van de weinige vruchten waarvan bekend is dat ze relatief rijk zijn aan de zenuwboodschapper serotonine, waarvan sommige door je lichaam worden omgezet in melatonine, wat je helpt met slapen.

Kiwi's zijn een lichte, bevredigende snack die rijk is aan vitamine C. Twee gepelde kiwi's bevatten slechts 93 calorieën. Ze zijn ook een natuurlijke bron van serotonine, dat ontspanning bevordert en de eetlust helpt verminderen.

Zolang het niet in boter of superzout is gedrenkt, is popcorn een goede keuze voor een late night snack. Het is een volkoren graan en het heeft vezels, dus het geeft meer voldoening dan frites en houdt je langer vol.

Een suikerarme mueslireep kan een goede vervanging zijn voor een koekje. Zorg ervoor dat je reep wat proteïne en vezels bevat en niet te veel suiker.

Yoghurt is een uitstekende bron van calcium. Dit mineraal staat erom bekend je botten sterk te houden. Als je yoghurt als tussendoortje kiest, ga dan voor een gewone en breng op smaak met ongezoet fruit, zoals bessen of perziken.

Snacks met een balans tussen koolhydraten en eiwitten, zoals volkoren crackers en kaas, ondersteunen een consistente bloedsuikerspiegel. Vanuit slaapperspectief helpt de combinatie van koolhydraatrijk voedsel zoals crackers met een goede tryptofaanbron zoals kaas de slaap.

Het consumeren van een eiwitrijke snack voordat je naar bed gaat, kan het spierherstel ondersteunen en het aan leeftijd gerelateerde spierverlies vertragen, vooral als je regelmatig traint. Smoothies zijn een makkelijke en smakelijke manier om voor het slapengaan in eiwitrijke melk te sluipen.


Onze Ambassadeurs