Winkelactie Voedselbank Gooi & Omstreken

Geschreven door Redactie

Op zaterdag 25 juni a.s. is er een winkelactie bij de Jumbo aan de Laanstraat in Baarn.

Regelmatig organiseert de voedselbank deze winkelacties om houdbare producten in te zamelen voor de voedselpakketten. Deze producten zijn hard nodig om de klanten van een gebalanceerd voedselpakket te voorzien.

Tijdens de winkelacties wordt aan de klanten van de supermarkt gevraagd om een of meer producten die nodig zijn te kopen en deze af te geven bij het in de winkel aanwezige inzamelpunt. Zo worden de voorraden van deze producten op peil gehouden.

Verse producten worden vooral gekregen via de diverse supermarkten en winkels in de regio en dankzij de giften van particulieren, stichtingen en bedrijven kunnen gelukkig extra verse producten gekocht worden. Zeker met de stijgende energieprijzen en de oplopende inflatie, kan deze groep steeds minder kopen met het wekelijkse leefgeld.

Daarnaast verwacht de voedselbank een toename van ouderen, nu de AOW en pensioenen niet of nauwelijks meer geïndexeerd worden en de prijzen van zowel voedsel als energie stijgen.

Iedereen die niet meer voldoende overhoudt voor de boodschappen na het betalen van de vaste lasten, kan bij de voedselbank terecht. De voedselbank kijkt niet naar eventuele bezittingen, zoals een eigen auto of huis, alleen naar het inkomen en de vaste lasten. Ook als je nog geen schulden hebt, kan je er terecht. De voedselbank probeert juist te voorkomen dat mensen in de schulden raken.

Op de website www.voedselbankgooi.nl staat een rekenvoorbeeld, waarmee men zelf kan kijken of men in aanmerking komt voor een voedselpakket Uiteraard is het ook mogelijk contact op te nemen met de Afdeling Klant Contact of om een inloopspreekuur te bezoeken.

Onze Ambassadeurs