Tips voor nagelverzorging

Geschreven door Redactie

Houd je nagels mooi door deze nagelverzorgingstips!

Bevochtig je nagels

Net als de huid hebben je nagels vocht nodig om gezond te blijven. Je kunt je nagels hydrateren met vaseline, vitamine E of nagelriemcrème. Wrijf deze in je nagels en nagelriemen voor het beste resultaat.

Wees lief voor je nagels

Bij het vijlen van je nagels of het verwijderen van nagellak wil je voorzichtig zijn. Door de nagellak eraf te halen, kunnen laagjes van je nagels worden verwijderd, waardoor ze zwakker worden. En als je je nagels vijlt, doe dat dan in één richting. Een harde heen en weer beweging kan verdere schade aan je nagels veroorzaken.

Hygiëne

Gezonde nagels zijn schone nagels. Voor een goede nagelhygiëne hou je de onderkant van je nagels schoon door ze te schrobben met water en zeep. Dit helpt bij het verwijderen van vuil en bacteriën die je nagels kunnen beschadigen. Experts raden ook aan om je nagels kort te houden.

Goed eten

Veel voedingsmiddelen bevatten nagelondersteunende vitamines en mineralen, maar misschien zijn enkele van de belangrijkste voedingsmiddelen om te eten donkergroene bladgroenten, quinoa, noten en zwarte bonen. Dit komt omdat ze magnesium bevatten, wat helpt bij de eiwitsynthese en de vorming van nieuwe nagels.

Onze Ambassadeurs