Laren toont solidariteit met bevolking Oekraïne

Geschreven door Redactie

Op verzoek van de burgemeester worden de Sint-Jansbasiliek, de Johanneskerk en het Brinkhuis van 2 maart tot maandag 7 maart 2022 verlicht in de kleuren van de Oekraïense vlag.

Burgemeester Mol: “Met dit gebaar betuigen we onze steun aan de bevolking van de Oekraïne en het grote leed dat zij door de aanval van Rusland meemaken. De Russische aanval op de Oekraïne is de eerste oorlog in Europa waarbij meerdere landen openlijk betrokken zijn sinds de oorlog in Joegoslavië in de jaren negentig. De beelden en gebeurtenissen maken op veel mensen indruk. Dat geldt ook voor het verzet van de Oekraïense burgers, die moedig strijden om de vrijheid van hun geboorteland te behouden. We leven met ze mee en zijn solidair met Oekraïne.”

Op 2 maart om 19.00 uur luiden de klokken van de Johanneskerk én de Basiliek. De Johanneskerk opent tegelijkertijd de deuren, iedereen is welkom voor een moment van bezinning, ook worden er vredesliederen ten gehore gebracht. De Mariakapel van de Basiliek wordt opengesteld tot 20.00 uur voor wie een kaarsje aan wil steken. Ook in het Brinkhuis zijn inwoners tot 22.00 uur welkom om elkaar te ontmoeten in saamhorigheid.


Onze Ambassadeurs