Vandaag is het nationale Picknickdag

Geschreven door Redactie

Op 23 april moedigt Nationale Picknickdag iedereen aan om hun lunch in te pakken en mee naar buiten te nemen.

Picknicken is een geweldige manier om buiten te genieten van een maaltijd in gezelschap van vrienden en familie.

De geschiedenis van picknicken gaat terug naar het Franse dineren in de buitenlucht uit het midden van de 18e eeuw, toen je alleen maar een fles wijn, een brood, wat kaas en fruit nodig had en je een feestje onder de hemel kon houden.

Enkele favoriete picknickgerechten van tegenwoordig zijn sandwiches, patat, vers fruit en groenten en lichte salades. Picknicks kunnen echter ook worden uitgebreid met gegrilde items. Hamburgers en maïskolven koken lekker op een draagbare grill. Tijdens grote picknicks brengen gasten vaak een gerecht mee om te delen.

De frisse lucht heeft de neiging om onze eetlust op te wekken, dus het is ook leuk om aan lichamelijke activiteit te doen terwijl je geniet van een picknick zoals vliegeren of spelen met de frisbee.

Vier deze dag door zelf een picknick te houden, pak een koelbox of mand in met een paar van je favoriete items, zorg ervoor dat je een drankje of twee meeneemt. Leg de deken in de zon of schaduw (wat je maar wilt) en geniet van de dag met een maaltijd onder de hemel. Neem ook een frisbee of een bal mee om rond te gooien.

Als het weer niet meewerkt, picknick dan op de vloer van de woonkamer bij jou thuis!
Deel jouw foto's op sociale media met #NationalPicnicDay.


Onze Ambassadeurs