Wijdemeerse erepenning voor Herman Stuijver

Geschreven door Redactie

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst 2023 heeft Herman Stuijver uit handen van burgemeester Crys Larson de gemeentelijke erepenning ontvangen.

De heer Stuijver ontving deze bijzondere gemeentelijke onderscheiding als dank voor zijn onvermoeibare inzet voor de gemeenschap van Wijdemeren. 


Herman Stuijver zet zich sinds jaar en dag in op het gebied van cultuur, educatie, sport en journalistiek.  


Media 

Hij is al sinds 2002 in verschillende rollen nauw betrokken bij de lokale huis-aan-huisbladen ‘Weekblad Wijdemeren’ en ‘De NieuwsSter’. De eerste 17 jaar als hoofdredacteur en later als redactielid. Met recht een enorme prestatie! Bij bijna alle denkbare activiteiten in de dorpen was hij present om verslag te doen. Daarnaast bezoekt de Kortenhoever trouw alle commissie- en raadsvergaderingen en neemt hij de politieke verslaggeving voor z’n rekening. Enkele jaren geleden maakte Herman Stuijver de stap naar GooiTV en ontpopte hij zich ook als gewaardeerd interviewer op televisie.


Sport 

Bij s.v. ‘s-Graveland heeft de heer Stuijver heel wat voetstappen staan. Hij was jarenlang jeugdtrainer en lid van de scheidsrechtercommissie. Nog steeds fluit Herman Stuijver elke week een wedstrijd. Ter ere van het 100-jarig jubileum heeft hij een jubileumboek gemaakt; een geweldig document dat de historie van de club beschrijft.


Nederlandse taal 

De heer Stuijver heeft een passie voor de Nederlandse taal en brengt dit graag over op anderen. Eerst gedurende 35 jaar als leraar Nederlands. Na zijn pensioen in 2014 zette hij dit voort als vrijwilliger. Zo gaf Herman Stuijver bijlessen aan kinderen met een leerachterstand. Hij hielp Syrische vluchtelingen met taal- en cultuurlessen en ook nu ondersteunt hij Oekraïense vluchtelingen met taalles, begeleiding en adviezen.


Onze Ambassadeurs