Werkzaamheden Co Bremanlaan van start

Geschreven door Redactie

De Co Bremanlaan en een deel van de Harmen Vosweg in Laren gaan op de schop. Wethouder Ton Stam gaf hiervoor op donderdag 20 januari het startsein.

Alle bestratingen worden hier vernieuwd, net als het bestaande riool. Die wordt vervangen door een gescheiden rioolstelsel, met een apart riool voor regenwater. Ook worden bomen zoveel mogelijk gespaard en komt er nieuwe LED-verlichting. De gesprekken over de herinrichting zijn in goed overleg gegaan met de buurtbewoners.
 
Wethouder Ton Stam: “We werken hier niet alleen aan het vernieuwen van de straat en de verlichting, maar ook aan het verduurzamen. Door het aanleggen van het gescheiden riool verminderen we de kans op wateroverlast tijdens hevige regenval. Hiermee spelen wij in op klimaatverandering en sluiten we aan op de doelstellingen van Laren Regenklaar. Ook gaan we duurzaam om met de keuze voor bestrating. Zo werken we deels met gebruikte gebakken materialen, om tegelijkertijd ook de vertrouwde uitstraling van de woonstraten in Laren te waarborgen. Over 3 maanden kunnen wij de bewoners van de Co Bremanlaan en een deel van de Harmen Vosweg een ´nieuwe´ straat aanbieden die weer vele jaren mee kan.¨

De werkzaamheden, die worden uitgevoerd door de firma Rijkeboer uit Baarn, duren naar verwachting drie maanden. Meer informatie over dit project is te vinden op: www.co-bremanlaan.nl
 

 

Onze Ambassadeurs