Activiteiten en feest voor jongeren in de meivakantie

Geschreven door Redactie

Slogans activiteiten en feest: ‘Laten we weer samen komen’ en ‘Jong Huizen los’

De omstandigheden rondom corona riepen bij jeugdigen gevoelens van eenzaamheid, stress, angst en verdriet op. Uit onderzoek is naar voren gekomen dat vrijetijdsbesteding een positieve invloed heeft op het mentaal welbevinden van jeugdigen. Om die reden hebben de gemeenteraad en het college van b&w van Huizen besloten geld beschikbaar te stellen voor activiteiten én een feest voor jongeren in de komende meivakantie. 

Samenwerking

De organisatie van de activiteiten en het feest zijn een samenwerking van het jongerenwerk van Versa Welzijn, Jongeren van Huizen, het Jongerenpanel, Ocura, buurtsportcoaches en de gemeente. Het programma is samen met jongeren tot stand gekomen. 

‘Laten we weer samen komen’

De slogan van de activiteiten is ‘Laten we weer samen komen’. Voorbeelden van activiteiten zijn: een voetbaltoernooi, een graffiti workshop, Panna K.O., bowlen en naar de bioscoop. Binnenkort worden de flyers onder jongeren verspreid en zullen op verschillende plekken in Huizen posters opgehangen worden.

‘Jong Huizen los’

Op vrijdag 6 mei is het feest in Gosepa. Bij dit feest treden niet alleen lokale artiesten op, maar ook landelijk bekende artiesten. Het feest heeft de slogan ‘Jong Huizen los!’. Op 10 april is van 13.00 tot 17.00 uur de kaartverkoop bij Haven 5 aan de Havenstraat 5.  Een kaartje kost 10,00 euro. Jongeren kunnen alleen voor zichzelf een toegangskaart kopen en moeten aantonen dat ze in Huizen wonen. Het feest belooft superleuk te worden.

‘Hoop dat dit een nieuwe traditie wordt’

Wethouder Hoelscher: ‘Als wethouder jeugdzorg ben ik vaak bezig, en dat is ook heel belangrijk, met kinderen die ondersteuning nodig hebben. Gelukkig gaat het met de meeste jeugdigen goed. Huizen moet bruisen zeggen we wel eens. Ook voor de jeugd. Ik hoop dat dit een nieuwe traditie wordt.’

Onze Ambassadeurs