Week van de Afvalhelden

Geschreven door Redactie

Van 7 tot en 13 maart is het de Week van de AfvalHelden.

Dit  is een initiatief van de brancheorganisaties NVRD, Vereniging Afvalbedrijven, TLN en O&O fonds GOE, die gaan over afval, reiniging, transport en verwerking in Nederland.

GAD

Deze week geven de helden van de GAD een inkijkje in hun werkdag. Op www.gad.nl/helden vertellen zij over de mooie en minder mooie kanten van hun werk. Wie zijn ze? Waarom hebben ze gekozen voor werken in de afvalbranche, wat maken ze zoal mee en waar liggen de kansen en uitdagingen in het werkveld.

•    Marc, chauffeur/belader; “Binnen vier muren werken is niets voor mij. Ik geniet van de vrijheid van het buiten zijn”
•    Karel, beheerder van het scheidingsstation in Bussum; “Wij zijn altijd vrolijk, dat is aanstekelijk. We hebben veel vrolijke mensen op ons scheidingsstation”
•    Léroy, medewerker planning; “Ik wil niet tot mijn pensioen achter de wagen. Ik heb inmiddels mijn MBO2 en MBO3 diploma binnen”
•    Richard, rijdt groot vuil wit- en bruingoed; “Op mijn vrije zaterdag rij ik regelmatig nog een ritje, het moet gewoon van de straat af”
•    Desiré, medewerker klantenservice; “Natuurlijk zitten er soms ook echt minder leuke gesprekken tussen maar die laat ik dan snel weer los. De volgende beller heeft daar niets mee te maken en die sta ik weer vrolijk te woord.”

De afgelopen weken waren pittig. Dat hebben de inwoners helaas ook gemerkt. Nieuwe indeling wijken, inzamelroutes- en frequenties en daarbovenop de dagelijkse uitdaging van het rondkrijgen van de planning. De helden van de GAD hebben alles op alles gezet om de dienstverlening zo goed mogelijk door te laten lopen. Ze willen alle inwoners vragen helden in het zonnetje te zetten door even je duim omhoog te steken als ze langskomen, naar ze te glimlachen of gewoon een bedankje als je ze ziet.


Onze Ambassadeurs