College stemt in met voornemen nieuwbouw Nederhorst Noord

Geschreven door Redactie

In de vergadering van 11 januari heeft het college ingestemd met het voornemen om een woonwijk te realiseren in Nederhorst den Berg.

De raad heeft in een aangenomen motie in december 2019 al aangegeven dat zij graag zien dat er zo snel mogelijk gebouwd moet worden ten noorden van de woonwijk Horn- en Kuijerpolder. Of de plannen van Kennemerland Beheer BV & Combinatiebouw Kennemerland BV daadwerkelijk worden uitgevoerd besluit de raad op 8 of 9 februari.

Wethouder de Kloet zegt blij te zijn met het groene licht van het college. “De vraag naar woningen in onze gemeente is groot en de ruimte om te bouwen is zeer beperkt. We kunnen hiermee de nood van jongeren die graag in de gemeente willen blijven en een betaalbare woning zoeken verzachten. Dat geldt ook voor senioren die nu in een veel te groot huis wonen met trappen en zonder voorzieningen. Zij vinden hier een geschikte woning waar zij goed uit de voeten kunnen. Daarnaast is er een behoefte aan woningen voor kleinere huishoudens, zoals jonge gezinnen. Voor Wijdemeren is dit een omvangrijke ontwikkeling waardoor we deze mensen een thuis kunnen bieden.”

Hoe ziet de geplande wijk eruit en wie kunnen er wonen?

De geplande groene woonwijk bestaat uit 150 woningen op een oppervlakte van ca. 7 ha. Hiervan wordt 35% sociale huur, 30% koop tot €220.000, 20% middel dure koop –en/of huur en 15% vrije sector. Het doel is verder om een gasloze, klimaatadaptieve en waterrijke wijk te ontwikkelen voor de lokale behoefte met grote aandacht voor en een respectvolle inpassing in de landelijke omgeving. De ambitie is om een groene overgangszone naar én het open gebied én de bestaande woonwijk toe te realiseren.
De afstand van de bestaande woonwijk aan de noordkant van Nederhorst en de nieuw te bouwen woningen wordt, door het natuureiland en het blijvende weiland, minimaal ca. 65.00 m. Het plan gaat uit van één ontsluiting voor gemotoriseerd verkeer.


Onze Ambassadeurs