Natuurmonumenten gooit trossen los en poorten open

Geschreven door Redactie

Natuurmonumenten gaat weer van start!

Vanaf half april kan iedereen weer deelnemen aan activiteiten en rondleidingen van Natuurmonumenten in de Vechtplassen. Onze vrijwillige vaargidsen, fortengidsen en boswachters staan te trappelen om je de mooiste plekjes van de Vechtplassen te laten zien. En om samen met jou onze forten te ontdekken.

De Ankeveense Plassen kun je het best beleven vanaf het water. Voel, ruik en proef de lente op de Ankeveense Plassen. Ga met de boswachter mee op een boottocht door het heldere water en geniet van de ontluikende natuur. Een prachtige manier om dit doolhof van smalle slootjes, eilandjes en weidse plassen vol bijzondere planten en dieren te ontdekken! Er is dit seizoen voor elk wat wils: een vroege vogel-excursie, avondschemertochten, OERRR Watersafari’s, varende fotoworkshops en lente- en herfsttochten. Kijk voor meer informatie op www.nm.nl/varenindevechtplassen.

Half april is het startsein voor inspirerende rondleidingen op de forten in de Vechtplassen. Ervaar samen met één van onze fortengidsen de parels van het UNESCO Werelderfgoed de Hollandse Waterlinies. Ontdek de geheimen van Fort Waver-Amstel, Fort Nieuwersluis, Fort bij Nigtevecht, Fort bij Abcoude of Fort Kijkuit. Of waan jezelf Indiana Jones in de jungle van natuurfort Hinderdam. Kijk op www.nm.nl/fortenvechtplassen.

Onze Ambassadeurs