Officiële aftrap van de campagne om geweld tegen vrouwen te stoppen

Geschreven door Redactie

Hilversum haakt de komende weken aan bij de internationale campagne ‘Orange the World’ met de gedachte om geweld tegen vrouwen te stoppen. Donderdagmiddag was de officiële aftrap.

Die aftrap was op het parkeerterrein van de de Bibliotheek Hilversum. Op het laatste moment werd namelijk besloten de officiële opening buiten plaats te laten vinden. Dit was wel het veiligst als er veertig man aanwezig is.

Na een gesprek met voorzitter Marian Ellens, las stadsdichter Charlotte de Raad haar gedicht voor. Daarna nam burgemeester Karin Walters het woord en tenslotte werd de speciale Orange the World vlag onthuld. De zwarte letters waren goed te lezen in het donker: ‘Stop het Geweld tegen Vrouwen’.

De actieperiode is van 25 november tot en met 10 december. Bibliotheek Hilversum, Hilversummers.nl en Soroptimistclub Hilversum, ondersteund door de GGD Gooi en Vechtstreek en de gemeente Hilversum, zijn partners in deze actie, met als doel om lokaal zoveel mogelijk bekendheid te geven aan Orange The World.

Onze Ambassadeurs