Bibliotheek viert de Boekenweek groots

Geschreven door Redactie

Na twee jaar aan coronamaatregelen pakt de Bibliotheek Noordwest Veluwe dit jaar weer groots uit tijdens de Boekenweek.

Van 9 t/m 18 april organiseert de Bibliotheek allerlei activiteiten en lezingen met als thema Eerste Liefde. Daarnaast ontvangen nieuwe leden tijdens de Boekenweek korting op een jaarabonnement.

Toen Margaret Stokwielder borstkanker kreeg, schreven zij en haar dochter gaandeweg over hun ervaringen. Deze verhalen zijn nu gebundeld in hun boek Littekens van Goud. Margaret en Carlijn willen met anderen in gesprek, die ook met tegenslag of ziekte te maken hebben (gehad). Zij vertellen hoe humor, veerkracht en het echt met elkaar in gesprek gaan hen erdoor gesleept heeft. Op 9 april in Bibliotheek Putten en op 14 april in Bibliotheek Harderwijk.

Op woensdag 13 april geeft Susan Smit een lezing in de Veluvine. De schrijfster is een goede bekende van het Boekenweekthema Eerste Liefde. Zo heeft zij  ‘Tropenbruid’, ‘Zoals jij bemint’ en ‘En dan de liefde’ geschreven over verlangen, relaties en verliefd zijn. De tickets zijn te bestellen via de website van Veluvine vanaf 15,00 euro voor Bibliotheekleden.

Op maandag 11 april geven dorpsdichter Willemijn Hannessen en auteur Ada Schouten-Verrips in Bibliotheek Nunspeet een workshop over dichten en schrijven. Na een interactieve intro ga je alleen of samen aan de slag met het Boekenweekthema ‘Eerste liefde’. Wil je graag hulp bij het schrijven van een kort verhaal of gedicht? Wie weet is deze avond wel het begin van jou nieuwe schrijvers- of dichterscarrière!

Op maandag 11 april organiseert de Bibliotheek een bijzondere wandeling vanaf de Schaapskooi in Ermelo. Door bewust te lopen en het tempo te verlagen staan we stil bij de liefde voor de natuur en voor jezelf. Deze mindful wandeling wordt georganiseerd in het kader van het Boekenweekthema ‘ode aan de eerste liefde’. De begeleiders zijn Jolanda de Bruin en Dennis Leemeijer van Mindful Run Harderwijk.

Tijdens de Boekenweek biedt de Bibliotheek een tijdelijke korting aan op een jaarabonnement van 57 euro voor 39 euro. De kortingsactie is enkel af te sluiten van 4 t/m 17 april via de website of in de Bibliotheek.

Ga naar de agenda op www.bibliotheeknoordwestveluwe.nl voor een overzicht van alle activiteiten en meld je aan.


Onze Ambassadeurs