Gooise Carwash wast 15 januari de eerste auto’s

Geschreven door Redactie

De Gooise Carwash in Blaricum, de meest duurzame wasstraat van Nederland, opent zondag 15 januari haar deuren.

Vanaf 10:00 uur kunnen de eerste auto’s door de hypermoderne en duurzame wasstraat, waar ze gewassen worden met 100 procent gerecycled water. 


Drie jaar ontwikkeling ging vooraf aan de openingsdag van de moderne volautomatische wasstraat aan de Deltazijde 4 in Blaricum. Operationeel manager JP van Dijck en zijn medewerkers zijn er helemaal klaar voor. “We hebben de laatste maanden hard gewerkt om alles technisch goed in te richten, laat de auto’s nu maar komen!” Met het biologisch waterzuiveringssysteem, zonnepanelen op het dak, ledverlichting en het gebruik van duurzame zepen kan de Gooise Carwash zich de meest duurzame wasstraat van Nederland noemen. Het nieuwe pand, met veel hout en groen aan de buitenzijde, geeft de nieuwe carwash de duurzame uitstraling die bij deze full service wasstraat past. 

Duurzaam en zelfvoorzienend

Het BioClassic waterzuiveringssysteem van het Duitse Wasserschmitt is gebaseerd op een bewezen betrouwbaar procedé waarbij het water biologisch en mechanisch wordt gerecycled. Van Dijck: “Het zorgt ervoor dat auto’s met 100% gerecycled water worden gewassen.”

Op het dak van het pand liggen maar liefst 352 zonnepanelen. “Hiermee wekken we jaarlijks meer dan voldoende stroom op om de hele wasstraat en het stofzuigplein energieneutraal te laten opereren.” De energie die de Gooise carwash overhoudt wordt terug geleverd aan het energienet. “Samen met gebruik van led verlichting en duurzame zepen hebben we een wasstraat ingericht die voorbereid is op de toekomst,” zegt hij met enige trots.

Full service wasstraat

De carwash biedt de klant vier wasprogramma’s, van Budget tot Excellent. Bij de laatste worden ook de velgen en de onderkant van de auto goed gereinigd en wordt een beschermende waxlaag aangebracht. “Klanten kunnen in hun auto blijven zitten terwijl hun auto automatisch door de wasstraat geleid wordt”

Na de wasstraat rijden klanten een ruime overdekte hal in waar een all-in stofzuigplein is ingericht met het industrieel zuigsysteem van leverancier Van Holland. Ook hangen er luchtdrukpistooltjes en stelt de carwash tornado’s beschikbaar om de bekleding schoon te maken. “Klanten kunnen hier zonder extra kosten gebruik van maken,” vertelt Van Dijck. “En wie geen tijd heeft om zelf de auto van binnen schoon te maken, kan een VIP-behandeling boeken. Met een Loyalty Card doet de Gooise Carwash dat allemaal tegen een ‘aantrekkelijk tarief’.”


Onze Ambassadeurs