Benefietfilm voor Oekraïne in filmtheater Hilversum

Geschreven door Redactie

Filmtheater Hilversum en Imagine Filmdistrubutie slaan de handen ineen voor een benefietvoorstelling.

Op 6 maart is ‘Donbass’, van de Oekraïense regisseur Sergey Loznitsa, te zien in het filmtheater. De totale opbrengst van deze voorstelling gaat naar Giro 999 van Stichting Vluchteling vanwege de oorlog in Oekraïne.

De film wordt zondag 6 maart ingeleid door Ivana Ivkovic. Ivkovic (Belgrado, 1974) is politiek filosoof en cultuurdenker. Zij belicht de actualiteit van de huidige situatie in Oekraïne in relatie tot de film ‘Donbass’. De volledige opbrengst, ook het deel van Imagine Filmdistributie, wordt overgemaakt op Giro 999 van Stichting Vluchteling.

Donbass

Wanneer oorlog vrede wordt genoemd, propaganda tot waarheid wordt gebombardeerd en haat tot liefde wordt verheven, dan begint het leven op de dood te lijken. Regisseur Sergei Loznitsa geeft een 'praktische handleiding' voor het overleven in zo'n hel. In dit geval heeft die hel een specifieke naam: het Oost-Oekraïense Donbass, waar criminele bendes, het lokale leger en Russische troepen elkaar bevechten op straat. Overal heerst angst, woede en argwaan, maar wat is echt en wat is fake news? Loznitsa won in 2018 op het filmfestival van Cannes de prijs Un Certain Regard voor beste regie.

Kaarten voor deze benefietvoorstelling (reguliere weekendprijs) zijn te koop via www.filmtheaterhilversum.nl.

Onze Ambassadeurs