Honing en melk mengen

Honing en melk is een klassieke combinatie die vaak voorkomt in drankjes en desserts.

Behalve dat ze ongelooflijk kalmerend en geruststellend zijn, kunnen melk en honing je favoriete recepten een rijke smaak geven. Bovendien zijn deze twee ingrediënten onderzocht vanwege hun geneeskrachtige eigenschappen en worden ze vaak gebruikt als een natuurlijke remedie om verschillende gezondheidsproblemen te behandelen.
Dit artikel bespreekt de voor- en nadelen van honing en melk.

Kan de slaapkwaliteit verbeteren

Veel mensen drinken vlak voor het slapengaan een glas warme melk met honing om een ​​betere slaapkwaliteit te bevorderen, en deze remedie wordt ondersteund door de wetenschap. In feite ontdekte een onderzoek onder 68 mensen die in het ziekenhuis waren opgenomen voor een hartaandoening, dat het drinken van een mengsel van melk en honing tweemaal daags gedurende 3 dagen de algehele slaapkwaliteit verbeterde. Bovendien hebben verschillende onderzoeken aangetoond dat zowel melk als honing de slaap kunnen verbeteren wanneer ze afzonderlijk worden gebruikt.
Een onderzoek toonde bijvoorbeeld aan dat het consumeren van 10 gram, of ongeveer een halve eetlepel honing, 30 minuten voor het slapengaan, de slaapkwaliteit verbeterde en het nachtelijk hoesten verminderde bij 300 kinderen met luchtweginfecties. Evenzo bleek uit een onderzoek onder 421 oudere volwassenen dat degenen die regelmatig melk of melkproducten consumeerden, minder moeite hadden om in slaap te vallen.

Ondersteunt de botsterkte

Melk is een geweldige bron van calcium, een belangrijke voedingsstof die een sleutelrol speelt bij de gezondheid van de botten. Sommige onderzoeken suggereren dat het drinken van melk de botmineraaldichtheid zou kunnen verbeteren en mogelijk verband houdt met een lager risico op osteoporose en fracturen. Het combineren van melk met honing zou de botopbouwende voordelen van de eerste nog meer kunnen vergroten. Eén recensie meldde zelfs dat honing de gezondheid van de botten zou kunnen beschermen vanwege de antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen. Een ander overzicht van negen onderzoeken toonde aan dat supplementen met honing enkele van de negatieve effecten van lichaamsbeweging kunnen verminderen en tegelijkertijd de botvorming kunnen verhogen.

Kan de gezondheid van het hart bevorderen

Melk en honing zijn elk in verband gebracht met verschillende potentiële voordelen als het gaat om de gezondheid van het hart. In het bijzonder is aangetoond dat melk de niveaus van HDL (goed) cholesterol verhoogt, wat kan helpen plaque uit uw bloedvaten te verwijderen om te beschermen tegen hartaandoeningen. Dit bleek echter alleen te gelden voor volle melk, niet voor magere melk. Het is ook rijk aan kalium, een essentiële voedingsstof die kan helpen de bloeddruk te verlagen. Ondertussen tonen onderzoeken aan dat honing de niveaus van triglyceriden, totaal cholesterol en LDL (slechte) cholesterol kan verlagen - allemaal risicofactoren voor hartaandoeningen.

Het kan zelfs verschillende markers van ontsteking verminderen, die ook kunnen bijdragen aan hartaandoeningen
Onze Ambassadeurs