Woningbouw Hink Stap Sprong stap dichterbij

Geschreven door Redactie

Op de locatie van de oude basisschool Hink Stap Sprong (aan de Aartseveen 96 in Eemnes) komen nieuwe woningen. Op maandag 17 januari start de sloop van de oude school. Hiervoor gaf wethouder Theo Reijn afgelopen week met een voorhamer het symbolische startsein. Inschrijven voor de woningen kan tot 18 januari aanstaande.

Wethouder Theo Reijn: ¨De nieuwe woningen zijn specifiek bedoeld voor starters en daarvoor gelden toewijzingscriteria. Een mooie kans voor woningzoekers in Eemnes. De bouw start in juni 2022 en duurt ongeveer een jaar. Tijdens de sloop- en bouwperiode zijn wegafzettingen nodig. Wij realiseren ons dat dat vervelend is voor bewoners, maar veiligheid staat voorop.¨

Ook worden in januari bomen gekapt. Het bouwrijp maken van de gronden gebeurt daarna. Dit houdt in dat er wegen voor het bouwverkeer en nutsvoorzieningen worden aangelegd.

Bouwverkeer

Het bouwverkeer van en naar de Hink Stap Sprong (HSS) gaat via de Noordersingel en Vlosseveen. Om de locatie te bereiken, wordt ook gebruikgemaakt van het fietspad tussen de Eemhof en HSS. Het bouwverkeer moet het fiets- en voetpad tussen de Eemhof en HSS kruisen. Om de veiligheid van fietsers en voetgangers te garanderen, wordt het fietspad afgezet. Tijdens de sloop maar ook tijdens de bouw kan er daarom van het fiets- en voetpad geen gebruik worden gemaakt.

Start verkoop woningen

Vrijdag 7 januari is de verkoop gestart van de negen rij- en hoekwoningen die op het terrein van Hink Stap Sprong worden gebouwd. Inschrijven kan tot en met 18 januari aanstaande 17.00 uur bij Van der Waaij Makelaars.

Er komen zeven rijwoningen van € 290.000,- v.o.n. en twee hoekwoningen van € 380.000,- v.o.n. De woningen zijn specifiek bedoeld voor starters en daarvoor gelden toewijzingscriteria. Kijk voor meer informatie op de projectwebsite: www.hinkstapsprong-eemnes.nl

Appartementen

De 29 sociale huurappartementen worden door de Alliantie via Woningnet verhuurd. Tegen het eind van 2022 worden de woningen via Woningnet aangeboden en passend toegewezen.

Onze Ambassadeurs