Ondersteuning voor mensen met kanker

Geschreven door Redactie

Ongeveer 1 op de 3 Nederlanders wordt geconfronteerd met kanker.

In Laren leven, statistisch gezien, nu ongeveer 500 mensen met de diagnose kanker. Naast de medische hulpverlening, is er ook emotionele ondersteuning mogelijk voor inwoners. Viore is een centrum waar mensen met kanker, hun naasten en hun nabestaanden elkaar kunnen ontmoeten en ondersteunen.

Wethouder Den Dunnen:

'' Uit een gesprek met Viore is mij duidelijk geworden dat dit centrum er is om mensen een ontspannen omgeving te bieden. Hierdoor kunnen kankerpatiënten en hun naasten zich wat prettiger voelen. Ook de mogelijkheid om samen te zijn met lotgenoten is voor veel mensen een belangrijke reden om Viore te bezoeken ''

Mariette Scholten uit Laren en vrijwilliger bij Viore zegt:

'' Op de eerste donderdagavond van de maand ontvangen we bij Viore de groep van jongvolwassenen met kanker, van 25 tot 40 jaar. Het is op deze jonge leeftijd heel fijn om lotgenoten te treffen. We eten met elkaar en natuurlijk valt er ook een traan. Gelukkig wordt er ook veel gelachen. Als vrijwilliger vind ik het heel fijn om voor een ander te zorgen die het op dat moment zo nodig heeft. Viore ligt nog geen 5 kilometer vanaf Laren. Bewoners uit Laren zijn van harte welkom bij Viore als bezoeker ''

Viore is gevestigd aan de Oosterengweg 44 in Hilversum en is geopend op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur voor inwoners uit de regio Gooi- en Vechtstreek. Er is geen verwijzing nodig. Bezoekers kunnen ook een (telefonische) afspraak maken voor individuele gesprekken. Bellen kan met 035 - 685 35 32 en kijk voor alle informatie op www.viore.org.Onze Ambassadeurs