Hilversum sluit drugspand

Geschreven door Redactie

Aan de Reigerstraat is afgelopen vrijdagmiddag een woning gesloten op last van de burgemeester. Eerder dit jaar werd drugs aangetroffen in de woning. De bewoners hebben de sluiting willen voorkomen via een voorlopige voorziening bij de rechtbank, deze is niet toegekend. Gisteren heeft de gemeente de woning vooralsnog gesloten.


Voor de gemeente waren er voldoende gronden om het pand voor een periode van 6 maanden te sluiten. In die periode wordt onderzocht of er aanvullende maatregelen nodig zijn.  


Onderwereld en bovenwereld verstrengeld

Mogelijk is hier sprake van wat wij noemen `ondermijning`. De bovenwereld en de onderwereld raken steeds meer met elkaar verweven. Criminelen gebruiken bijvoorbeeld woningen om illegale activiteiten, zoals de handel in drugs, mogelijk te maken. Met alle gevolgen van dien voor onze inwoners.  

Samen pakken we ondermijning aan 


Ondermijnende criminaliteit raakt ons allemaal. Gemeente Hilversum, politie, openbaar ministerie en belastingdienst trekken daarom samen op in de strijd tegen ondermijning.  

Wat kunt u doen tegen ondermijning? 

Iedereen kan te maken krijgen met ondermijnende criminaliteit. Ziet, hoort of ruikt u onraad? Meld het altijd. Bel 112 als elke seconde telt en 0900-8844 bij geen spoed, wél politie. Melden kan ook anoniem via het meldpunt Meld Misdaad Anoniem of via veilig@hilversum.nl

Onze Ambassadeurs