Jaarwisseling relatief rustig verlopen in Wijdemeren

Geschreven door Redactie

In Wijdemeren zijn oudejaarsdag en nieuwjaarsnacht relatief rustig verlopen. Dat blijkt uit de voorlopige rapportages van de Veiligheidsregio Gooi en Vecht en de politie.

Burgemeester Crys Larson is tevreden over het verloop van oud en nieuw: “Het is goed om te zien dat veel van onze inwoners gehoor hebben gegeven aan de oproep om thuis te blijven en de jaarwisseling te vieren in kleine kring. Ik ben trots op al onze politieagenten, handhavers, jongerenwerkers, brandweerlieden, ambulancebroeders, maar ook onze inwoners, die zich hebben ingezet voor een rustige jaarwisseling.”

Er was overdag veel jeugd op de been. Met name op het Lindeplein in Loosdrecht is het gedurende dag druk geweest met jongeren die vuurwerk afstaken. Op meldingen van vuurwerkoverlast is adequaat opgetreden door gemeentelijke handhavers en de politie. Ook is er extra gesurveilleerd op zogeheten hotspots.
In overleg met de eigenaar van het landgoed Eikenrode is, na aanhoudende overlast van jongeren met zwaar vuurwerk, besloten om het landgoed tijdelijk af te sluiten. In de overige dorpskernen van Wijdemeren bleef het rustig.

De komende dagen inventariseert de gemeente de schade aan gemeentelijke eigendommen zoals afvalbakken, containers en speelvoorzieningen. Inwoners kunnen ook zelf schade melden bij de gemeente via de Fixi-app, de Fixi-website en telefonisch op werkdagen via 14 035. Herstelwerkzaamheden worden direct in gang gezet. Waar mogelijk wordt de schade verhaald op de dader(s).

Onze Ambassadeurs