Persoonlijk bedankje minister Cora van Nieuwenhuizen voor Michael Kulkens na zijn strijd tegen appen in het verkeer

Geschreven door Redactie

Een sympathiek en persoonlijk gebaar van verkeersminister Cora van Nieuwenhuizen voor Kortenhoever Michael Kulkens: ’Michael, veel dank voor je enorme inzet voor verkeersveiligheid. Diep respect’, schrijft de minister op een flink metalen bord met daarop een foto van Kulkens.

Hij kreeg het per post toegestuurd, totaal onverwacht. Ze schrijft erbij dat hij met al zijn acties voor verkeersveiligheid de afgelopen jaren heel veel heeft bereikt voor zeker 60.000 kinderen en hun veiligheid. ,,Het doet me goed”, laat de Kortenhoever weten in reactie op het schrijven van Van Nieuwenhuizen namens haar ministerie. ,,Samen met ambtenaren van het ministerie hebben we veel projecten gedaan. Als je dan zoiets krijgt is dat een mooie waardering.”


Afgelopen najaar sloot hij vijf heftige, indringende jaren vol verdriet, maar ook van grote inzet en intense betrokkenheid af. Een periode die begon met het overlijden van zoon Tommy-Boy (13) na een ongeval in augustus 2015. Hij werd op zijn fiets geschept door een auto bij het oversteken van de Franse Kampweg tussen Hilversum en Bussum. Tommy was afgeleid door zijn mobiele telefoon in zijn hand. 


Kulkens startte daarop met een enorme drive acties om het gebruik van mobieltjes in het verkeer tegen te gaan, iets waar hij landelijk veel respons op kreeg. Hij gaf als een soort ambassadeur en pleitbezorger vanuit zijn eigen stichting jaren voorlichting op in totaal zo’n driehonderd basisscholen en was betrokken bij de campagne tegen appen in het verkeer. ,,Dat naar de klassen gaan was misschien nog wel mooier dan de strijd voor de wet die appen op de fiets zou verbieden. Het bedankje was ook vooral daarvoor, voor het aandacht geven aan die kinderen.”

Onze Ambassadeurs