Reden om vooral te blijven lachen

Als ondernemer ben je dagelijks in de weer met veel verschillende werkzaamheden. Deze werkzaamheden kunnen bij sommigen stress veroorzaken en het is algemeen bekend dat je daar nou niet bepaald beter door gaat presteren.

Dus stress moet zoveel mogelijk vermeden worden en laat je daar met lachen nou een mooi begin mee kunnen maken! Met deze redenen ga je hopelijk zelf inzien waarom het zo belangrijk is om te lachen en word jij die lachebek waar iedereen mee om wil gaan.

1. Lachen als ware workout

Wist je dat wanneer je lacht er 17 spieren in jouw lichaam worden aangespannen? Behalve de spieren in je gezicht, is jouw lach door je hele lichaam te voelen. Tijdens het lachen span je je buik,- rug-, been en ademhalingsspieren aan. Vandaar dat je soms zelfs buikpijn kunt krijgen van het lachen! Een leuk extra weetje is dat 100 keer lachen te vergelijken is met vijftien minuten fietsen.

2. Je wordt knapper als je lacht

Bij het lachen worden je kaakspieren getraind. Dit zorgt ervoor dat die onderkin minder gaat hangen, daar word je toch blij van! Verder krijg je een stralendere huid doordat lachen de doorbloeding stimuleert.

3. Lachen maakt echt gelukkig

Ons lichaam heeft de gave om bepaalde stoffen aan te maken, dit zijn reacties op dingen die wij doen. Wanneer je lacht wordt er onder andere serotonine, dopamine en endorfine aangemaakt. Dit zijn natuurlijke antidepressiva en zorgen dat je je gelukkiger voelt.



Onze Ambassadeurs