ZorgStart biedt Hilversummers kans op werk in de zorg

Geschreven door Redactie

Inwoners van Hilversum die een baan in de zorg zoeken maar niet de juiste diploma’s hebben, kunnen nu terecht bij ZorgStart voor persoonlijk advies. Trots is Annette Wolthers, wethouder in Hilversum en voorzitter van het regionaal overleg Werk en Inkomen. Trots, omdat zorginstellingen, onderwijs en gemeenten zo snel en proactief hebben geschakeld om ZorgStart mogelijk te maken. “ZorgStart is geen tekentafelding, maar een concreet en fantastisch antwoord op de personeelstekorten in de zorg.”

De aantallen zorgvacatures in Gooi en Vechtstreek zijn enorm hoog, benadrukt ook Esther Hoekzema, directeur van Vitaal Thuiszorg met 800 medewerkers in dienst. “Alleen al in deze regio komen wij 1225 verzorgenden en verpleegkundigen te kort.”

Vitaal Thuiszorg doet er zelf van alles aan om medewerkers aan te trekken. Zo is de thuiszorgorganisatie samen met twee andere werkgevers uit de Regio Gooi en Vechtstreek benoemd tot ‘Smaakmaker’. Dit zijn werkgevers die zich hebben ingezet om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen of te houden.

Toch zijn er grenzen aan de mogelijkheden, volgens de directeur van deze zorginstelling. “Veel mensen die nu buiten de zorg werkzaam zijn overwegen een baan in onze sector. Dat is geweldig, maar de ervaring leert dat zij veel begeleiding nodig hebben om een mismatch te voorkomen. Begeleiding die wij door ons personeelstekort niet altijd kunnen bieden. De kans op een succesvolle landing in de zorg is veel groter nu wij samen met de coaches van ZorgStart dit traject gaan oppakken.”











Onze Ambassadeurs