Paul Vonk is de lijsttrekker van de SP in Hilversum

Het is de periode dat politieke partijen kun lijsttrekkers kiezen voor de gemeenteraadsverkiezingen maart volgend jaar.

Voor de SP in Hilversum heeft dat een verrassende naam opgeleverd, namelijk Paul Vonk. De twee huidige raadsleden Pierre van Rooden en Bianca Verweij hebben de tweede en derde plek op de lijst.

Bijna niemand kent Vonk binnen de politiek, in het dagelijks leven basisschooldocent en ook een sportliefhebber, niet. De ‘socialist in hart en nieren' voert nu al het woord in de raadscommissie. “Wij weten zeker dat zijn hart klopt voor kansengelijkheid, rechtvaardigheid, onderwijs, sport en betaalbare woonruimte”, zegt de SP. Vonk zelf zegt: “Ik heb ontzettend veel zin om met dit topteam de komende vier jaar aan de slag te gaan.”

Van Rooden en Verweij staan weliswaar onder Vonk op de lijst, maar voelen zich absoluut niet gepasseerd. “We staan hier echt als een team, een mix van fris talent waarmee we ons echt gaan inzetten voor de inwoners van Hilversum”, aldus Van Rooden. Ook Verweij is blij met haar plek. “Een groot deel van het politiek werk speelt zich af buiten de gemeenteraad, daar kan ik me als nummer drie nu meer mee bezig houden.” Onze Ambassadeurs