De formatie gaat verder, nu wél over de poppetjes

Geschreven door Redactie

De onderhandelingen voor een nieuw kabinet worden vrijdag hervat op de Zwaluwenberg in Hilversum. Waar lange tijdbonje over was, wordt nu wel aangesneden: wie gaat op welke plek zitten met welke portefeuille?

Er gaan stemmen op dat zowel Hoekstra van het CDA en Kaag van D66 er nog niet over uit zijn – ook niet over hun eigen rol. Dat schrijft De Telegraaf. Zo zou Hoekstra een post in het ministerie van Economische Zaken ambiëren en Kaag zou een kanshebber zijn voor minister van Financiën. Toch klinkt er vanuit de achterban geluid dat het strategischer is als zij in de Kamer gaan zitten. Onder meer komt de parlementaire enquête er weer aan en als er dan veel kritiek komt op het kabinet, dan kleeft dat minder aan de twee bewindslieden.

‘Dit wordt een heel wankel kabinet’

Wierd Duk, journalist van De Telegraaf, vindt dat het niet moet gaan over welke plek Hoekstra en Kaag uiteindelijk krijgen. ”We krijgen na Rutte 3 nu Rutte 4 terwijl in de coronatijd Rutte alle legitimiteit heeft verloren. We hebben de toeslagenaffaire, de mislukte aanpak in Groningen. Dit wordt een heel wankel kabinet”, aldus Duk in Goedemorgen Nederland.Onze Ambassadeurs