De druktemeter voor Hilversums centrum komt binnekort

Geschreven door Beau de Lange wendels

Het heeft even geduurd, maar vanaf volgende maand hangt hij er echt: de druktemeter waarmee Hilversum de drukte in het centrum in de gaten wil houden.

Het systeem had er afgelopen zomer al moeten hangen, maar helaas ging dat toen niet door leveringsproblemen. Als alles volgens plan verloopt, moet de druktemeter nu vanaf woensdag 7 oktober echt gaan werken. Het systeem hangt nu en wordt nog getest. 

Hilversum heeft al langer plannen voor een druktemeter. Dat systeem moet meten hoe druk het wordt en moet daarmee voorkomen dat er te veel mensen zijn. De gemeente wil daarmee de verspreiding van het coronavirus tegengaan. 

Drukke plekken

Er wordt straks gemeten op verschillende plekken, zoals het Marktplein, Groest, Biersteeg, Kerkstraat, Kerkbrink en Keiplein. Er hangen zeventien sensoren die anoniem signalen ontvangen van mobiele telefoons en dat vertalen naar drukte. 

De resultaten komen op een kaart te staan en moeten vervolgens bezoekers van het centrum er op attenderen hoe druk het is. Als de kaart groen kleurt, is er niets aan de hand. Als het rood wordt, worden bezoekers geadviseerd om de bewuste straat te mijden.


Onze Ambassadeurs