Maak nu zelf de lekkerste broccolisoep
Hier krijg je trek van
Het is de tijd van het jaar waarin je lekker veel soep gaat eten. Denk bijvoorbeeld aan tomatensoep. Maar heb je ook wel eens broccolisoep gegeten?
Ingrediënten
- 1ui;
- 300 gram broccoli;
- 1 kruimige aardappel;
- 2 eetlepels traditionele olijfolie;
- 1 kippenbouillontablet;
- 700 ml kraanwater;
- 3 eetlepels crème fraîche.
Snipper als eerste de ui. Snijd vervolgens de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd in stukjes. Schil de aardappel en snijd in blokjes.
Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 5 minuten op laag vuur. Voeg de aardappel, broccoli (niet alle, houdt wat roosjes over) en het bouillontablet toe. Schenk het water erbij en breng aan de kook. Laat de soep met de deksel op de pan op laag vuur 15 minuten koken. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Roer de crème fraîche los en breng deze op smaak met bijvoorbeeld een beetje zout of peper. Snijd daarna de rest van de broccoli in kleinere roosjes. Verdeel de soep over de kommen.
Eet smakelijk!