Houd je huid gezond in de herfst

Geschreven door Redactie

Wat kun je doen tegen droge huid tijdens deze koude maanden?

Naarmate het seizoen naar de winter verschuift, begint de temperatuur te dalen en begint de luchtvochtigheid te dalen. De koele, droge lucht versnelt het waterverlies van de huid, waardoor de huid er ruw, droog en dof uit kan zien. Hier zijn enkele tips om uitdroging van de huid tegen te gaan en je huid er stralend en fris uit te laten zien.

Om je huid voor te bereiden op de winter, moet je je dagelijkse huidverzorgingsroutine aanpassen. Kies een milde, hydraterende reiniger voor het gezicht en een zachte, hydraterende body wash.

Ook al is de zonnestraling in de winter minder intens, toch is het belangrijk om je huid te beschermen tegen de schadelijke UV-stralen van de zon. Dagelijks gebruik van een zonnebrandcrème met een SPF van minimaal 30 kan schade door de zon helpen voorkomen en de huid er jeugdig en levendig uit laten zien.

Dode huidcellen kunnen ervoor zorgen dat de moisturizer niet volledig wordt opgenomen, dus gebruik een of twee keer per week een milde exfoliator om ophoping te voorkomen.

Vermijd het gebruik van harde peelings, toners en adstringerende middelen die olie van de huid kunnen verwijderen. Gebruik in plaats van schuimende scrubs, hydraterende scrubs om oude huidcellen voorzichtig te verwijderen zonder de huid van het vocht te ontdoen.


Onze Ambassadeurs