Hilversum stelt heldere voorwaarden aan demonstratie van vandaag

Geschreven door Redactie

Gemeente Hilversum staat voor het recht om te demonstreren.

De afgelopen weken zijn echter de overlastmeldingen over de wekelijkse demonstratie steeds verder toegenomen en zorgden demonstranten voor gevaarlijke situaties. De demonstranten zijn vandaag op 30 oktober nog steeds welkom, maar de bijeenkomst krijgt wel een vaste plaats op het plein naast Beeld en Geluid van 12.00 uur tot 14.00 uur. “Ik doe een dringend beroep op de demonstranten aan om zich hier aan te houden, zodat de openbare orde en veiligheid van onze inwoners en de demonstranten kan worden gegarandeerd”, aldus burgemeester Pieter Boertjes.
 
In Hilversum mag iedereen demonstreren en is in overleg veel mogelijk, zodat het voor iedereen ordentelijk en veilig verloopt. De afgelopen vijf zaterdagen is ruimte geboden voor een terugkerende demonstratie. De gemeente constateert echter dat de overlast toeneemt voor bewoners, bezoekers en ondernemers van Hilversum. Ook leverde dit gevaarlijke situaties op. De gemeente wil graag in contact te komen met de (vaste) groep demonstranten en heldere afspraken te maken. Ondanks meerdere pogingen is dit tot nu toe niet gelukt. Om toch duidelijkheid te geven onder welke voorwaarden Hilversum haar demonstranten ruimte biedt, ziet de gemeente zich genoodzaakt tot het nemen van een eenzijdig besluit om de demonstratie van een vaste plaats en tijd te voorzien.
 
De gemeente roept de deelnemers die voornemens zijn om deel te nemen aan de demonstratie van zaterdag 30 oktober met klem op om de gepubliceerde regels en voorwaarden te respecteren.
 
Op grond van artikel 5 van de Wet Op Manifestatie (WOM) de onderstaande bindende voorschriften aan de betoging in Hilversum op 30 oktober 2021:
 
- Demonstreren is toegestaan op zaterdag 30 oktober van 12.00 uur tot 14.00 uur
- Iedere deelnemer neemt plaats in de daarvoor aangewezen locatie, het plein naast Beeld en Geluid, gelegen aan de Sumatralaan te Hilversum
- Elke aanwijzing van de politie, Boa’s en verkeersregelaars dient meteen te worden opgevolgd
 
Zie voor de volledige lijst van voorwaarde op www.hilversum.nl/artikel5

Onze Ambassadeurs