Wijdemeren wil herhaling inbraken voorkomen en legt last onder dwangsom op

Geschreven door Redactie

Het college van burgemeester en wethouders heeft aan een inwoner van de gemeente Weesp een last onder dwangsom opgelegd vanwege het vervoeren van inbrekerswerktuigen.

In de nacht van 24 op 25 juli jl. werd de persoon na een melding van omwonenden aangehouden. In de auto en op de grond werden diverse inbrekerswerktuigen aangetroffen, zoals handschoenen, een schroevendraaier en een breekijzer.
De inbrekerswerktuigen zijn destijds direct in beslag genomen. In de Algemene Plaatselijke Verordening is in artikel 2:44 lid 1 opgenomen dat het verboden is om “op een openbare plaats inbrekerswerktuigen te vervoeren of bij zich te hebben”.

De persoon is een bekende van de politie, voornamelijk vanwege diefstal. Daarom heeft het college besloten om deze persoon een last onder dwangsom op te leggen. Dit betekent dat wanneer deze persoon opnieuw in de gemeente Wijdemeren wordt aangetroffen met inbrekerswerktuig, hij een geldbedrag van €2.500,00 per overtreding moet betalen met een maximum van €10.000,00. Door het opleggen van een last onder dwangsom hoopt het college herhaling van de overtreding te voorkomen.

“Woninginbraken en diefstallen hebben een grote impact op onze inwoners. Ik ben blij dat de politie doortastend op heeft getreden en wij als gemeente ook bijdragen in de aanpak van woninginbraken door het opleggen van deze last onder dwangsom”, aldus burgemeester Crys Larson.

Onze Ambassadeurs