Uitkomsten enquête Oude Raadhuisplein

Geschreven door Redactie

Inwoners van Huizen en de bezoekers van de markt en het Oude Raadhuisplein konden in juni aangeven hoe zij denken over het verlevendigen en aantrekkelijker maken van het Oude Raadhuisplein op de zaterdag.

In samenwerking met de marktcommissie en winkeliersvereniging het Hart van Huizen wil de gemeente met dit onderzoek ervoor zorgen dat Huizen ook na deze coronaperiode een bruisend centrum heeft waar men goed kan recreëren, door in te zetten op aantrekkelijke horecaterrassen en op de zaterdag een sfeervolle markt.

Uitkomsten

In totaal heeft de gemeente 789 ingevulde enquêtes ontvangen. De onderzoeksgegevens zijn geanalyseerd en verwerkt in een rapportage. Onderaan deze pagina is de volledige rapportage met de uitkomsten enquête ‘Verlevendigen Oude Raadhuisplein’ en het plan van aanpak vervolgtraject te lezen. In het kort zijn de volgende punten op te maken:

Van alle respondenten komt 61% hoofdzakelijk voor de weekmarkt naar het Oude Raadhuisplein, waarvan 64.4% wekelijks en de meesten (81%) combineren dit bezoek met andere bezoeken op en rondom het Oude Raadhuisplein.

De respondenten zijn op alle punten tevreden tot zeer tevreden over de weekmarkt en eveneens over de kwaliteit van de horeca maar minder tevreden over het aanbod, diversiteit, terrassen en de terras grootte van de horeca.

Als we naar de resultaten kijken zien we een hoge mate van betrokkenheid. Het hoogst vertegenwoordigde leeftijdssegment is 50-59 jaar met 27.1%. Op de tweede, derde en vierde plaats staan de leeftijdssegmenten 40-49, 60-69 en 30-39 met een nagenoeg gelijk aantal van rond de 16/17%.

  • Vrijwel alle respondenten zijn woonachtig in de gemeente Huizen (94%).
  • Een zeer groot gedeelte van de respondenten (86%) ziet graag een uitbreiding van de terrasgelegenheid op het Oude Raadhuisplein.
  • Bij alle leeftijdscategorieën stemt een meerderheid voor meer terrasgelegenheid.

Hoe nu verder?

In het plan van aanpak staan de vervolgstappen beschreven. Vandaag zijn de rapportage en het plan van aanpak vervolgtraject besproken met de marktcommissie en winkeliersvereniging het Hart van Huizen. Zij zijn in de gelegenheid gesteld om op basis van de uitkomsten binnen een termijn van vijf weken een gezamenlijk gedragen plan aan te leveren. De gemeente zal faciliterend vanuit wet- en regelgeving hierbij betrokken zijn. Op maandag 6 december bespreken de marktcommissie, de winkeliersvereniging en de gemeente het gezamenlijk gedragen plan en de vervolgstappen.



Onze Ambassadeurs