Hilversumse Alexandriatunnel is het meest bewuste bouwproject van Nederland

Geschreven door Redactie

De bouwplaats van de Hilversumse Alexiatunnel aan de Oosterengweg is de meest bewuste bouwplaats van Nederland. De aanleg van de tunnel voor de HOV-busverbinding heeft de Bewuste Bouwers Trofee gewonnen, een prijs voor bouwplaatsen waar bewust wordt werkt en rekening wordt gehouden met bouwers, de omgeving en omwonenden.

De tunnel wordt aangelegd voor de komst van de snelle busverbinding tussen Hilversum en Huizen. Naast de aanleg van de tunnel wordt er gewerkt aan onder meer een natuurbrug en de vrije busbaan over Anna's Hoeve.

Vooral voor de bouw van de tunnel is veel lof. De bouwplaats van de tunnel is een van de 270 onderzochte bouwplaatsen door heel Nederland. De bouwplaats scoort het hoogst op veiligheid, duurzaamheid, omgevingsbewustzijn en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Dat komt onder meer omdat er bij de bouw op gelet wordt dat buurtbewoners zo min mogelijk hinder ondervinden van de bouw. Met speciale technieken wordt er trillings- en geluidsarm gewerkt. Daarnaast wordt zand uit de bouwkuip met persleidingen naar de verderop gelegen natuurbrug gebracht om daar te gebruiken. Dat scheelt hinder. 

Gedeputeerde Jeroen Olthof van de provincie Noord-Holland is trots op de prijs. "De jury bevestigt hiermee het belang van de goede relatie die het team heeft opgebouwd met de inwoners, ondanks de soms forse werkzaamheden. Dat is mede te danken aan onze hechte samenwerking met BAM Infra, ProRail en de gemeente Hilversum", zegt hij. 











Onze Ambassadeurs