Bajtra

Geschreven door Redactie

Een echte Maltese Likeur.

Een typisch Maltees drankje is Bajtra. Bajtra wordt gemaakt van de cactusvijg. Deze cactus vijg groeit in het mooie landschap van Malta. Elk jaar wordt deze vrucht in de maanden augustus en september verzameld door lokale boeren. De vrucht werd eerst gebruikt door de ridders, omdat het een hydraterende eigenschap heeft. Door zijn heerlijke geur en unieke smaak wordt de cactusvijg veel gebruikt bij lokale delicatessen. Zo dus ook bij de Bajtra Likeur. Het plaatvormige blad is de plant, daar het vruchtvlees van getrokken en gezeefd. Daarna wordt het vergist met een toevoeging van een gistsoort. Dit proces lijdt tot de heerlijke likeur. Als je de likeur inschenkt en even ruikt, ruikt hij erg sterk en zoet. Hij ruikt zelfs bijna een beetje naar meloen. Maar als je hem proeft is hij heerlijk zacht en fris van smaak. De likeur bevat 21% alcohol.

En je weet het hé, ben je onder de 18? Drink dan niet, ben je 18 jaar of ouder? Drink met mate


Onze Ambassadeurs